Koncern EPBiH i Rudnika: U rudniku kreka posao za 6 bh. firmi

Bez autora
Mar 28 2010

U Rudniku Kreka Tuzla, svečano je potpisan ugovor za generalni remont rotornog bagera srs-402. Rudnik “Kreka prvi je od ukupno 7 rudnika koji je potpisao ugovor, od kada je uspostavljen Koncern Elektroprivreda BiH. Ovom prilikom je istaknuto da razvoj i obnova opreme rudnika znači i razvoj Koncerna koji će itekako pomoći u realizaciji svake opravdane investicije. Posao je dobilo 6 bosanskohercegovačkih firmi. Kako su uveliko počele aktivnosti oko zaživljavanja koncerna u čijem sastavu su Elektroprivreda BiH i sedam rudnika uglja iz Federacije BiH, pokazuje i ugovor vrijedan 5,5 miliona maraka, a odnosi se na remont rotornog bagera srs - 402 površinskog kopa “Dubrave”, koji je okosnica proizvodnje uglja.

Koncern EPBiH i Rudnika: U rudniku kreka posao za 6 bh. firmiU Rudniku Kreka Tuzla, svečano je potpisan ugovor za generalni remont rotornog bagera srs-402. Rudnik “Kreka prvi je od ukupno 7 rudnika koji je potpisao ugovor, od kada je uspostavljen Koncern Elektroprivreda BiH.

Ovom prilikom je istaknuto da razvoj i obnova opreme rudnika znači i razvoj Koncerna koji će itekako pomoći u realizaciji svake opravdane investicije. Posao je dobilo 6 bosanskohercegovačkih firmi.

Kako su uveliko počele aktivnosti oko zaživljavanja koncerna u čijem sastavu su Elektroprivreda BiH i sedam rudnika uglja iz Federacije BiH, pokazuje i ugovor vrijedan 5,5 miliona maraka, a odnosi se na remont rotornog bagera srs - 402 površinskog kopa “Dubrave”, koji je okosnica proizvodnje uglja, pišu Vijesti.ba.

- Ovo je početak oživljavanja privrednog sistema BiH. Koncern mora biti lokomotiva razvoja privrede, istakao je ovom prilikom Vehid Hećo, ministar energije, rudarstva i industrije F BIH.

- Posao je dobilo šest domaćih firmi,a to su "Elkom" Tuzla, "Deling" d.o.o. Tuzla, "HP Fluid" Gradačac, "BNT Hidraulika" i "Remont montaža" Tuzla. Domaće kompanije mogu se pouzdati u poslove koje Koncern nastoji i može da ostvari, rekao je Amer Jerlagić, direktor Elektroprivrede BiH.

Radi se o remontu jedne od najvećih mašina rudnika “Kreka” Tuzla. Koncern Elektroprivreda BiH i sedam rudnika uposlit će stručne kadrove, i na taj način dobiti referense za stručan posao.

Već godinama u rudnicima osjetila se potreba za remontom osnovne opreme, a tuzlanski Rudnik “Kreka” prvi je potpisnik ugovra, ovakve vrste, istakao je Rešad Husagić, direktor "Rudnika "Kreka" Tuzla. Krajnji rok za završetak ovih radova je 18 mjeseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik